İş Makinesi Sektörü
İş Makinesi Sektörü
İş makinesi sektörü geniş yelpazesi olan ve farklı makina veya cihazlardan oluşan sektörlerin başında gelmektedir. Vinç, platform, forklift, kepçe vb iş makineleri sektöründe teknik servis ve crm başta olmak üzere yazılımlarımız yoğun olarak kullanılmaktadır.
İş makinesi sektörü pazarlama aşamasından başlayan faaliyetler satış sonrası servis faaliyetlerine kadar takip edilebilmektedir. Satış için yapılan görüşmeler aktivite olarak sisteme girilerek ileriye dönük randevu oluşturulabilir, devam eden ve sonuçlandırılan görüşmeler rahatlıkla takip edilebilmektedir.
İş makinesi sektöründe çalışan firmalar cihaz satışı, bakım onarım, yedek parça için teklif verebilmektedir. Teklif hazırlamak için gerekli olan ürün kartları resim ve teknik özellikli olarak kayıt edilebilir ve teklif esnasında seçilerek hızlı şekilde teklif hazırlanabilmektedir.
Teklif veren firmalar teklif programında genelde yabancı para cinsinden teklif hazırlamakta olup kur ve maliyetleri teklifte rahat görebilmelidir. online crm programı ve teknik servis programı üzerinde kurlar merkez bankasından günlük çekilebilir satış ve efektif kur üzerinden teklif verilebilmektedir. Son alış veya ortalama alış fiyatları raporlanabilir ve maliyetler detaylı incelenebilmektedir
Kabul edilen teklifler tek tuşla siparişe dönüştürülmekte hem tedarik hemde sevkiyat işlemleri takip edilebilmektedir. Ürünlerin depoda olup olmaması sorgulanabilir ürünler irsaliye veya fatura ile depodan çıkış yapılabilmektedir. İş Makinesi sektöründe diğer bir önemli nokta ürünlere ait seri numara ve lot takibi. Ürünler depoya girer veya çıkarken seri numara ve lot bazlı işlemler yapılabilmektedir
Ürün çıkışları yapıldığında ürünlerin montajına ait montaj kayıt bilgisi servis departmanı için iş emri şeklinde oluşturulabilmektedir. İş Makinesi sektörü için teknik servis programı oldukça önemlidir. Montaj ve demontaj işlemleri, arıza ve bakım işlemleri servis kaydı olarak açılarak saha personeline yönlendirilebilir ve iş takibi yapılabilmeltedir. Özellikle Esn Mobil kullanan firmalar sahada cep telefonu veya tablet ile işlemleri rahatlıkla gerçekleştirebilmektedir. Yapılan iş sonrasında fotoğraf eklenebilir, servis formu oluşturulabilir müşteriden dijital imza alınabilmektedir. Özellikle hastane ortamında internetin bulunmadığı durumlarda Esn Mobil uygulamasının offline çalışma özelliği işlemlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır.
Sahada işlem yapan personele ait depolar sisteme tanımlanarak merkez depodan personel üzerine ürün veya yedek parça çıkışı yapılabilmektedir. Böylece teknisyen ve araç bazlı stok programı ile yapılabilmektedir. Her hangi bir üründe stok bakiye sorgulaması yapıldığında ürünlerin hangi depo veya personel üzerinde kaç adet bulunduğu görüntülenebilmeltedir.
İş makinesi sektöründe diğer bir önemli nokta periyodik bakım takibi. Garanti dahili veya ücretli olarak yapılan bakım sözleşmeleri sisteme tanımlanarak ilgili evraklar döküman olarak sözleşme menüsüne eklenebilmektedir. Sözleşme periyodları belirlenerek istenen tarihlerde hatırlatma yapılabilir sözleşme bitmeden kullanıcılara uyarı verilebilmektedir.
Esn Web ile e-fatura ve e-arşiv faturaları gönderimi yapılabilmektedir. Böylece pazarlama aşamasından başlayan süreç satış sonrası işlemlere kadar takip edilebilmektedir.